Welcome to FXVC

We are glad that you would like to use FXVC for online trading.
Unfortunately, Finteractive Limited is not permitted to provide regulated financial services to residents of the United Kingdom.

Already have an account?
Welkom bij FXVC

Gstaad Brokers Ltd wordt geregeld door de FSA Seychelles met vergunningsnr.: SD071.
Door te klikken op “Ik wil doorgaan” wordt u doorgeleid naar de website van Gstaad Brokers Ltd en bevestigt u dat u deze informatie hebt gelezen en begrepen en dat u deze website op uw eigen initiatief bezoekt zonder aanmoediging en/of verzoek van Gstaad Brokes Ltd en/of zijn vertegenwoordigers.

  • Funding
  • Handelen
  • Open Account
  • Platform
  • Support
  • Funding
  • Handelen
  • Open Account
  • Platform
  • Support
Hoe doe ik een storting?

We bieden verschillende manieren aan om geld te storten op uw handelsrekening. Creditcard, overschrijving, en verschillende vormen van e-betaling.

De eerste stap is inloggen op uw FXVC-account en dan naar ‘Storting’ te gaan.

Klik op uw voorkeurmethode, voer het bedrag in dat u wenst te storten en voeg de details van de betaalmethode toe in de velden & klik op ‘Storten’

Hoe kan ik geld afhalen als de kaart waarmee ik stortingen verrichtte geannuleerd of vervallen is?

Na de annulering van de kaart zijn banken verplicht om enkele soorten transacties te laten plaatsvinden, waaronder terugbetalingen, gewoonlijk gedurende minstens 6 maanden. U moet daarom geld afhalen met de kaart die u voor stortingen gebruikte, zelfs als deze kaart geannuleerd is. U ontvangt deze gelden op uw nieuwe kaart die verbonden is met dezelfde bankrekening als uw vorige geannuleerde kaart.

Als de bankrekening die verbonden is met de kaart, volledig afgesloten is, moet u een bewijs van het afsluiten van de rekening naar onze support sturen.support

Hoe lang moet ik wachten voordat mijn opname op mijn bankrekening staat?

Opnameverzoeken worden door onze verwerkingsafdeling binnen 1 werkdag verwerkt. De tijd die nodig is om de gelden door te sturen kan echter variëren, en hangt af van uw betaalmethode.

Internationale overschrijvingen kunnen 3-5 werkdagen in beslag nemen.

SEPA- en nationale overschrijvingen kunnen tot 2 werkdagen in beslag nemen.

Kaartopnamen kunnen 5-7 werkdagen in beslag nemen.

Via alle andere methoden om geld op te nemen, word en de gelden meestal binnen 1 werkdag ontvangen.

Waarom is de storting van mijn creditcard/debetkaart geweigerd?

Er zijn een aantal redenen waarom uw creditcard/debetkaart geweigerd is. U hebt misschien de dagelijkse transactielimiet overschreden of het bedrag overschreden dat op de kaart beschikbaar is. Of u hebt misschien een onjuist cijfer ingevoerd voor het kaartnummer, de vervaldatum of de CVV-code. Controleer daarom of ze correct zijn. Zorg er eveneens voor dat uw kaart geldig is en niet vervallen is.

Controleer tot slot bij de uitgevende instelling of uw kaart geschikt is voor online transacties en of er geen bescherming op zit, die verhindert dat wij er geld van kunnen afhalen. Als het probleem aanhoudt, neemt u contact op met onze support 

Wat moet ik doen als ik mijn opname niet heb ontvangen?

Als u een opname gevraagd hebt via overschrijving en u uw geld niet binnen 5 werkdagen ontvangen hebt, neemt u contact op met onze Support en dan zorgen wij voor een kopie van de Swift.

Als u een opname gevraagd hebt via een creditcard/debetkaart en het geld niet binnen 10 werkdagen hebt ontvangen, neemt u contact op met onze Support en dan bezorgen we u het nummer van de creditcardtransactie.

Welke methoden kan ik gebruiken om geld te storten op mijn FXVC-rekening?

We aanvaarden bankoverschrijvingen, creditcards/debetkaarten, Neteller, Moneybookers en nog een paar methoden die beschikbaar zijn in het land waar u woont.

Noteer a.u.b. dat u geld dient op te nemen met dezelfde methode die u gebruikt om geld te storten op uw account.

 

Welke munten kan ik gebruiken om mijn FXVC-account te financieren?

Cliënten kunnen geld op hun account storten in: USD, EUR, en GBP.

Noteer a.u.b. dat als u gelden overbrengt in een andere munt dan die van uw FXVC-account, deze gelden in de munt van uw account worden omgezet tegen de wisselkoers die geldt op het moment van de transactie. Daarom stellen we voor dat u uw FXVC-account in dezelfde munt opent als die van de methode die u voor stortingen en opnamen gebruikt.

Hoe kan ik een order uitvoeren?

U kunt inloggen op het platform en in drie eenvoudige stappen een order uitvoeren:

1. Kies uw waarde

2. Kies KOPEN of VERKOPEN

3. Beslis hoeveel u wenst te beleggen

Hoe worden koersen bepaald?

Koersen zijn de genoteerde prijzen van de onderliggende waarden. De koers is gebaseerd op livefeeds. Noteer a.u.b. dat koersen de exacte marktprijzen niet altijd precies weerspiegelen – ze kunnen een paar pips verschillen.

Waarom blijven de koersen veranderen voordat ik een beslissing kan nemen?

CFD is een snelle markt waar de prijzen voortdurend veranderen. Het platform updatet met de meest recente prijzen die beschikbaar zijn op onze feed.

Waarom kan ik geen transactie plaatsen?

Als u geen transactie kan plaatsen, controleert u eerst of er voldoende geld op uw account staat en of de waarde momenteel beschikbaar is voor actief handelen.

Wat is de vervalkoers?

De vervalkoers is de prijs van de waarde op het moment waarop u de transactie afsluit. Uw transactie levert winst op als de VERKOOP-prijs van uw waarde bij de afsluiting van de transactie hoger is dan de AANKOOP-prijs verminderd met de marge die bij het begin van de order gold.

Wat is de vervaltijd?

De vervaltijd kan verwijzen naar het moment waarop een order afgesloten wordt door de handelaar of het moment waarop het contract van een waarde eindigt, voor waarden met specifieke open- en close-perioden. Deze waarden zijn typisch grondstoffen.

Wat is een verlenging?

Een verlenging is het moment waarop de ene handelsdag overgaat in de volgende, om 17 u. EST. Het kan ook verwijzen naar interest die gecrediteerd of gedebiteerd is naar en van posities die open waren op het moment dat de handelsdag overschakelt.

Welke opbrengst zal ik ontvangen in geval van een succesvolle belegging?

De opbrengst van CFD‘s is gebaseerd op de omvang van uw order en het verschil tussen de prijs van de waarde als de order geopend wordt en wanneer hij wordt afgesloten Om uw opbrengst te bepalen, trekt u de AANKOOP-prijs af van de VERKOOP-prijs en vermenigvuldigt u dat bedrag met het aantal gekochte partijen.

Hoe kan ik me registreren?

De registratie bij FXVC is uiterst eenvoudig:
1. Klik op de homepagina op ‘Een account openen’.
2. Vul de verplichte velden in.
3. Dien het formulier in.
4. U ontvangt een welkomste-mail en u kunt nu geld storten en beginnen handelen.

Dat is alles! Welkom bij FXVC!

Hoe kan ik mijn account controleren?

De volgende documenten zijn nodig om uw account te controleren:

Een door de overheid afgegeven identiteitsbewijs: een kleurenkopie van een geldig identiteitsdocument dat door de overheid is afgegeven en een foto bevat, bijvoorbeeld een rijbewijs, een nationale identiteitskaart of een paspoort. De vervaldatum moet geldig zijn. Het volledige document moet opgenomen zijn in de geüploade kopie, inclusief de volledige naam, ID-nummer, foto en de vervaldatum.
Bewijs van adres: kleurenkopie van een geldige factuur van een nutsbedrijf als bewijs van uw huidige adres. Dat kan een betalingsverzoek/ontvangstbewijs zijn dat naar uw wettelijke adres is verstuurd, zoals een factuur voor water/elektriciteit/gas/vaste telefoonlijn of een recent bankuittreksel. Om goedgekeurd te worden, moet de factuur/bankuittreksel binnen de laatste 6 maanden zijn ingediend. Het volledige document moet aanwezig zijn op de geüploade kopie, inclusief uw volledige naam, datum van uitgifte en het logo van het nutsbedrijf.
Kredietkaart: als er een kredietkaart gebruikt is om het account te financieren, vragen we een kleurenkopie van de voor- en achterzijde van de kaart.
Al naargelang de stortingsmethode behoudt het bedrijf het recht om bijkomende informatie te vragen om de cliënt naar behoren te controleren.

Neem gerust contact op met de klantendienst als u vragen hebt.

Hoe veilig is ons handelsplatform?

FXVC gebruikt alle mogelijke middelen om uw veiligheid te garanderen. We gebruiken het internationaal aanvaarde beveiligingssysteem SSL (Secure Sockets Layer) dat alle betalingen met creditcards op het web versleutelt. Het is een automatisch systeem en u krijgt een melding als uw browser dit niet ondersteunt.

Ik heb problemen met de registratie, wat moet ik doen?

Neem contact op met ons FXVC-team! We zijn er voor u en staan klaar om u te helpen.

U kunt contact opnemen via e-mail, telefoon of de Live Chat-knop onderaan de pagina.

In welke munt kan ik handelen?

U kunt een account openen in EUR, GBP of USD.

Opmerking: u kunt uw munt na de registratie niet meer veranderen.

Moet ik geld storten voor de registratie?

Een storting is geen vereiste om u te registreren en een account te openen.

U moet echter wel geld storten om te beginnen handelen.

 

 

Wat zijn de registratiekosten?

Er zijn geen registratiekosten.

Zijn uitbetalingen onderworpen aan belastingen?

Handelaars zijn zelf verantwoordelijk voor hun belastingen. U vindt meer details in onze algemene voorwaarden.

Moet ik software installeren?

Neen, FXVC is een webgebaseerd handelsplatform, wat betekent dat u op uw account kan inloggen en op elk apparaat met een internetverbinding kan handelen.

Waar kan ik de precieze handelsuren van elke waarde bekijken?

Een gedetailleerde lijst van al onze beschikbare waarden, een beschrijving, vervaltijden, het symbool en de handelsuren is aanwezig op de waarde-indexpagina, waarvan u de link vindt onderaan de homepagina.

Waar kan ik mijn handelsgeschiedenis bekijken?

Al uw stortingen, opnamen en de geschiedenis van uw portefeuille kunnen bekeken worden in Mijn account. Log in op uw account en selecteer de informatie die u wenst te bekijken.

Wat betekenen de kleuren van de koersen op het handelsplatform?

Groen betekent dat de prijs stijgt, en rood dat de prijs daalt.

Wat is een onderliggende waarde?

Een grondstof, aandeel, valutapaar of enige andere financiële waarde die de basis voor de creatie van een optie vormt.

Welke tijdzone wordt er op deze site getoond?

De tijd is ingesteld op GMT+0 en verloopt synchroon met de markttijd.

Hoe kan ik contact met u opnemen?

Het supportteam van FXVC is er om u te helpen. Neem contact met ons op, ofwel via e-mail of het telefoonnummer in uw zone dat op de pagina ‘Neem contact met ons op’ vermeld staat.

Hoe kan ik een klacht indienen?

Bij klachten moet u contact opnemen met de klantendienst van support.

Hoe kan ik mijn persoonlijke details bijwerken?

U kunt uw persoonlijke details bijwerken in ‘Details updaten’ of door een mailtje te sturen naar de support.

Wat moet ik doen als ik mijn paswoord vergeten ben?

Klik op ‘paswoord vergeten?’ en u krijgt via e-mail een nieuw paswoord toegestuurd.

Hoofdvoettekst

2021 © FXVC. All rights reserved. Join our community in Telegram.

FXVC is de handelsnaam van:

Finteractive Ltd, een in Cyprus gevestigd bedrijf met vestigingsnummer HE325259, geautoriseerd en geregeld door de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) onder vergunningsnr. 238/14, met als geregistreerd adres Glastonos 116 M.Kyprianou House, Floor 3 and 4, 3032, Limassol Cyprus en zakelijk adres Glastonos 110 corner of Mesolongiou street, Ayias Trias 3032, Limassol Cyprus.( hier in na “Finteractive Ltd”).

Gstaad Brokers Ltd, een op de Seychellen gevestigd bedrijf met vestigingsnummer 8424230-1, geregeld door de Financial Services Authority of Seychelles (FSA) met vergunningsnr. SD071, met als geregistreerd adres First Floor, Room 12, Kingsgate House, Independence Avenue, Victoria Mahé, Seychellen en zakelijks adres in Office 1 Room 5, Second Floor, Olivier Maradan Building, Victoria, Mahé, Seychellen. Gstaad Brokers Ltd biedt betalingsdiensten met betrekking tot kaartstortingen via Finteractive Ltd.De verwerking van de betalingen van Gstaad Brokers Ltd met betrekking tot kaartstortingen worden aangeboden via Finteractive Ltd. Finteractive Ltd en Winquish Limited, een vennootschap opgericht in Gibraltar, met oprichtingsnummer 120567 en statutair gevestigd te Madison Building, Midtown, Queensway, Gibraltar, treden op als de betalingsagenten van Gstaad Brokers Ltd.

Risicowaarschuwing: CFD‘s zijn complexe producten en brengen een hoog risico op snel verlies van geld met zich mee door de hefboomwerking. U moet nagaan of u begrijpt hoe CFD‘s werken en of u het hoge risico op het verlies van uw geld aankunt.